Trainings schedule from 18th of september!

 • Monday:
  • 19:30 – 21:00 Lifeguard- Spiegelbad
  • 21:00 – 22:30 Diving – Spiegelbad
  • 21:00 – 22:30 Swimming 1,2 en 3 – Slagman
 • Tuesday:
  • 18:00 – 19:30 Waterpolo Ladies or Men 1 – Spiegelbad**
  • 19:30 – 20:30 Swimming 1,2 – Spiegelbad
  • 20:30 – 22:00 Diving – Spiegelbad
  • 21:30 – 23:00 Waterpolo Men 1,2 of Men 2+ Ladies – Slagman**
 • Wednesday:
  • 18:30 – 19:00 Dry training – Sportcentrum
 • Thursday:
  • 18:00 – 19:00 Swimming 3 – Spiegelbad
  • 19:00 – 20:00 Swimming 1,2 – Spiegelbad
  • 20:00 – 21:00 Waterpolo Ladies – Spiegelbad
  • 21:00 – 22:00 Waterpolo Men 1 – Spiegelbad
  • 22:00 – 23:00 Waterpolo Men 2 – Spiegelbad
 • Friday:
  • 20:00 – 21:00 Association hour

**Waterpolo on tuesday, 1 time in 3 weeks Ladies switch with Men 1 of location and time. Ask the polocie for the exact dates!

Adresses:

Spiegelbad – De Hems 20, 7522 NL, Enschede

Slagman – Park de Kotten 325, 7522 EN, Enschede

Zwemclinic! 25 september 2017

Lijkt het jou leuk om wat meer te gaan doen met zwemmen dan alleen schoolslag? Of kan je al wel borstcrawl, maar ziet het er niet echt uit en wil het ook niet erg snel? Dan is de Piranha zwemclinic misschien iets voor jou!

Het doel van de clinic is om de basis van de wedstrijdslagen een beetje onder de knie te krijgen of te verbeteren, met advies van de (student)zwemtrainers van Piranha. We zullen beginnen met een stukje theorie uitleg, waarna we vervolgens zelf het zwembad in gaan

De zwemclinic vindt plaats op maandag 25 september in de avond (tussen 20:00 en 22:30). De bijdrage voor de clinic is 2,50. Ben je lid van Piranha? Dan is mee doen aan deze clinic gratis!

Aangezien het de eerste keer is dat Piranha deze clinic organiseert willen we eerst een interesselijst openen om in te schatten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Schrijf je daarom geheel vrijblijvend in via de volgende link:

https://goo.gl/forms/iokQiGdZI9i32MkG2

Overigens is dit NIET een zwemles waar veilig zwemmen geleerd wordt. Er wordt vanuit gegaan dat de deelnemers zwemdiploma A, B en C of equivalent hebben om veilig te kunnen zwemmen.

Piranha Poolparty

Also in 2017 will ZPV Piranha use their magic in the pool and turn it into a great party. There will be bars in the pool and on the side. You can dance in the water or on the side or even stay warm under the heaters.

The DJ will make sure there is good music. It will be a good moment to relax and have fun with your ‘doegroep’!

No kiddo? Also with you studentcard you can get in for free!

Rebus in het Slipje

Het Slipje (het Piranha verenigingsblad) bevat een rebus. Over de site zijn op meerdere pagina’s foto’s geplaats die bij deze rebus horen. Kijk in het slipje voor de rebus en zoek de site af naar de plaatjes.

Heb je het Slipje nog niet? Vraag ernaar in de Kiosk!

Piranha & de Kick-in

Tijdens de gehele kick-in zijn er wel mensen van Piranha te vinden op het buitenbad van onze mooie Universiteit (en ook daarna wel). Verder zullen we tijdens de kick-in ook op verschillende plekken vertegenwoordigd zijn om jullie meer te vertellen over onze mooie vereniging.

Nou waar zijn we te vinden:

 • Openingsmarkt Kick-in (23 augustus)
  • Wij zullen tijdens de gehele openingsmarkt te vinden zijn te midden van alle sport verengingen. Wij zullen hier aanwezig zijn tussen 10:00 en 14:30.
 • Sport Mini-Games (25 augustus)
  • Tijdens de sportdag is er natuurlijk maar één plek waar je een zwemvereniging vindt, juist op het zwembad. Nu heeft onze mooie universiteit zowel een binnen- als buitenzwembad echter zullen wij tijdens de sportdag op het buitenzwembad te vinden zijn, deze is bovenaan de sintelbaan en anders te bereiken via de normale ingang bij de huisarts. De tijden hiervan zijn als volgt: 12:00 tot 17:00, vergeet vooral je zwemkleding niet!
 • Saxion Summer Festival (30 augustus)
  • Ook dit jaar zullen we weer te vinden zijn tijdens de HOI-dagen van het Saxion en wel tijdens de Saxion Summer Festival. Dit feest zal plaats gaan vinden in het Volkspark en wij zullen hier tussen 13:00 en 17:30 aanwezig zijn.
 • Kick-out Festival (31 augustus)
  • Tijdens het Kick-out Festival zullen wij te vinden zijn tezamen met andere verenigingen op het Carrillionveld, wij staan aan de campuslaan ter hoogte van het voetbalveld. De tijden dat wij hier aanwezig zullen zijn is als volgt 16:00 en 19:00

Verder zullen er na de introductieperiode intro-trainingen plaatsvinden voor diegene die meer kennis wil komen maken met onze vereniging onder het genot van een drankje en BBQ, deze zal zijn op 12 september (m.u.v. Duiken, deze zal op 14 september zijn). Aanmelden voor de intructie training kan via de volgende link: Piranha

Fijne Kick-IN periode en tot hopelijk de 12e!

De Piranha Introductiecommissie,

Bas, Bas, Floris, Noa en Christiaan

15 jaar Piranha Duiken

Binnenkort bestaat de duiktak waar jij deel uitmaakt of deel uit hebt gemaakt 15 jaar. Deze gebeurtenis willen we niet graag aan ons voorbij laten gaan en daarom nodigen we jullie graag uit op zondag 2 juli om dit moment te vereeuwigen.

Wat is de bedoeling?
We zullen de dag beginnen met een duik in het altijd zo mooie grasbroek. Je bent vanaf 11 uur welkom bij de plas. (Voor piranha leden 9.30 uur verzamelen op BuBa)
Nadat we lekker hebben gedoken zullen we ons verplaatsen naar de campus, hier zal vanaf 18:00 een BBQ voor jullie klaar staan, met de nodige drankjes zodat de verhalen lekker in de ronde kunnen gaan.

Geen eigen duikspullen?
Als oud-lid laten we je niet graag in de kou staan. Zoals je weet heeft Piranha nog wel het een of ander hangen. Dus ook jou heten we graag welkom. Wel vragen we een vergoeding van 15 euro om een dagje te mogen duiken

Wat nu als het te gezellig wordt?

Aangezien duiken altijd door heel Nederland gebeurd en bijna nooit in Enschede zelf zouden we van deze gelegenheid gebruik willen maken om een alumni netwerk te vormen van (oud)-Piranha duikers. Op deze manier kan er gewoon door gedoken worden na de studieperiode en kunnen contacten makkelijk onderhouden worden. We hebben nog geen naam en hoe we het precies vorm gaan geven is ook nog niet duidelijk (dat zou mede van jullie zelf afhangen) maar we zouden graag een begin maken met deze groep te verenigingen. Graag nemen we je op in ons alumni netwerk en bouwen we een geweldig platform. Wordt jij er onderdeel van? Er zitten op dit moment geen kosten aan verbonden. Heb je een leuke naam? Schroom je dat niet om hem te delen met ons.

TLDR
9.30 uur bij Buitenbad of 11 uur bij de plas.
18 uur beginnen met de BBQ(locatie volgt nog)
Aansluitend een borrel.
Kosten bbq 10 euro(voor piranha leden via incasso, extern contant of overmaken)
Opgave: Piranha leden via KVS, extern via alumni@mbrakels.nl

Lid worden van het alumni netwerk?

Mail hiervoor de volgende gegevens: naam, E-mailadres, woonplaats en telefoonnummer naar alumni@mbrakels.nl

Piranha waterpolo tournament

PIRANHA

INTERNATIONAL WATER POLO TOURNAMENT

1, 2, 3 SEPTEMBER 2017

Dear waterpolo players,

On Friday the 1st, Saturday the 2nd and Sunday the 3th of September Piranha will host the their yearly waterpolo tournament! Like previous years, the tounament will be held at the outdoor swimmingpool at the campus of the University of Twente.

The theme of this year is: PROOST’N IN HET VERRE OOST’N

Translated: CHEERS IN THE FAR EAST

On Friday evening we will start with some drinks at the swimmingpool.

We will play the matches on Saturday and Sunday. And on Saturday evening there will be, of course, a great party!

The matches on Sunday will be played till 16:00 o’clock. After that the tournament will be finished with an award ceremony.

The teams are divided into four different poules:

 • Men advanced
 • Men intermediate
 • Women
 • Mixed (for beginners)

We’re offering the opportunity to stay the nights on a campsite on walking distance from the swimmingpool. The costs will be €7,50 per person including breakfast. On Saturday evening dinner will be delivered for €7,50 per person.

The registration fee is €80,00 per team. For registration: https://goo.gl/forms/lcwpWcm09tkmroq73

Deadline for registration is on the 23 of June 2017.

When there are any questions, you can always contact us by mailing to tnc@zpv-piranha.nl or call Nienke Langerak: +31 6 39790322

 

We hope to see you in September!

 

Kind regards,

The tournament committee 2017 of ZPV Piranha

Lars, Nienke, Jorrit, Jari, Lieke, Bart, Bas

DAN

Would you love to teach about first aid, administering oxygen, treating the stings of a Portuguese man o’ war, and a lot more? Become a DAN-instructor! In the first week of July, this course will be taught. Take note: there are admission requirements and the number of spots is very limited. More info and signing up: info@patrickdewit.eu.

Try Freedive

Dat sjouwen met duikflessen zat? Te vroeg boven komen na je keer punt? Daarvoor hebben we een oplossing voor jouw. Op 1 mei hebben we wereld recordhoudster en student Jeanine Grasmeijer geregeld om ons een introductie tot freediving te geven. Hierbij maak je kennis met het freedving en wat de sport zo gaaf maakt. Tijdens deze avond zullen we beginnen met theorie, daarna zullen we het zwembad in springen om het een en andere te oefen. Je zult verbaast zijn wat je in 1 avond allemaal kan bereiken.

Wanneer: Maandag 1 mei 19.00 uur, locatie volgt nog
Kosten: 15 euro pp
Opgeven: https://goo.gl/forms/JOU3Q6dA4XMPOpsC3