Sponsorberichten

Op deze pagina kun je onze sponsoren en partners vinden. Eveneens kunnen wij hier berichten van ze plaatsen.


Studenten uit Enschede gaan nog niet voor zuinig
Studentenhuizen in Enschede hebben dit jaar nog niet meegedaan met de Student Energy Race. De SER is een energiebesparingswedstrijd waaraan twintig studentenhuizen door heel Nederland aan meedoen. De wedstrijd liep van 1 november 2017 tot 1 april 2018. Wie de SER van dit jaar heeft gewonnen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Energie besparen
Studenten uit Delft, Rotterdam, Leiden, Nijmegen, Amsterdam, Deventer en Utrecht deden aan deze editie van de wedstrijd mee. Het zou een goede stap zijn voor de studenten uit Enschede om met de volgende editie ook mee te doen. Het is namelijk niet alleen goed voor de bewustwording van de studenten, maar ook voor het milieu én voor hun portemonnee.

Sommige studentenhuizen halen een besparing (ten opzichte van hun beginsituatie) van ongeveer 50%! Gemiddeld halen de studentenhuizen een energiebesparing van wel 20%. Elke maand heeft een ander thema waarbij er steeds een ander huis maandwinnaar wordt, hier hoort natuurlijk ook een kleine prijs bij. Zo blijft er elke maand een uitdaging voor de verschillende studenten.

Energie vergelijken
Behalve het besparen op energie is het ook goed voor je portemonnee om energiecontracten met elkaar te vergelijken. Op EasySwitch.nl kan je bijvoorbeeld energie vergelijken. Je ziet ook direct of je te maken hebt met een groene energieleverancier dus zo sla je twee vliegen in één klap. Je kunt met dit kwartiertje vergelijken per jaar honderden euro’s besparen. Dit komt omdat gas water licht de belangrijkste vaste last is voor huishoudens.


Autoverzekeringen duurder, vooral voor jongeren
Autoverzekeringen zijn flink duurder geworden. Vooral de groep tussen de 18 en 24 jaar betalen meer dan 50 procent meer dan twee jaar geleden. Opvallend is ook dat de kloof tussen oude en jonge bestuurders erg toeneemt. Zo betalen 65-plussers drie keer minder dan jongeren. Reden voor de prijsstijging is de markt die super concurrerend is. Zo werd er de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s verlies gemaakt door de verzekeraars.

Meer en duurdere schadegevallen
De afgelopen jaren zijn er ook steeds meer schades gereden en die schades zijn ook nog per stuk duurder geworden. Opvallend is ook dat er steeds meer letselschades geclaimd worden, mede vanwege verandering in de wetgeving op het gebied van letsel en schades.

De hoge prijsstijging voor jongeren komt waarschijnlijk omdat verzekeraars steeds beter de premie kunnen koppelen aan individuele risico’s. Het is gewoon zo dat jongeren een aanzienlijk hoger risico hebben, ze veroorzaken relatief gewoon aanzienlijk meer schade. Hierdoor zie je dat de kloof steeds groter zal worden.

Hoewel het momenteel nog in de kinderschoenen staat, en ook vaak wordt gezien als inbreuk op privacy, zal er op de lange termijn misschien een oplossing komen zoals een apparaat dat bijhoudt of je als verzekerde goed rijgedrag vertoont. Dit zou kunnen helpen om jongeren veiliger te laten rijden, omdat ze op deze manier minder premie zouden hoeven te betalen. Het is ook mogelijk om te kijken naar andere voorwaarden, bijvoorbeeld met een eigen risico voor jongeren. In Engeland gaan ze zelfs zo ver dat ze jongeren verbieden te rijden op bepaalde tijden zoals ’s avonds laat of in het weekend.

Autoverzekering vergelijken
Om te zorgen dat je nu als jongere niet te veel betaalt kan je makkelijk je autoverzekering vergelijken op een onafhankelijke website als Autoverzekering.nl. Hier worden alle verzekeringen met elkaar vergeleken op basis van jouw persoonlijke situatie: kenteken, woonplaats, geboortedatum en aantal kilometer dat je rijdt per jaar. Als je op zoek bent naar een goedkope autoverzekering is het altijd verstandig om te vergelijken!