Duiken

In de zomer van 2002 werd de duiktak opgericht binnen ZPV Piranha. De duiktak bestaat uit een groep duikers variërend van beginnende duikers tot duikers die al één of meerdere brevetten hebben. Ervaren studenten, ‘Dive Pro’s’, geven leiding aan de introduiken en duikcursussen die Piranha aanbiedt.

Er zijn het hele jaar door veel verschillende activiteiten voor de duikers van de vereniging. Binnen de vereniging hebben we het streven om voor alle UnionCard houders (o.a. studenten en medewerkers van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool) het mogelijk te maken om de wondere wereld onderwater te laten ervaren. Naast cursussen worden er ook veel gezellige activiteiten georganiseerd.

——————————————————————————————–

Activiteiten

Het gehele jaar worden er buitenduiken georganiseerd waar alle gebrevetteerde leden zich voor kunnen inschrijven. Hierdoor kan iedereen zijn duikniveau op peil houden. Tijdens deze clubduiken kunnen de leden, die geen eigen duikmateriaal hebben, gebruik maken van de duikuitrustingen van de vereniging.

Buitenduiken vinden plaats in stekken in de omgeving zoals het Grasbroek te Bornerbroek, de Wijthmenerplas te Zwolle, Lingen (D), Bussloo, de Groene Heuvels te Wijchen, Bronsbergenmeer te Zutphen en andere locaties. Daarnaast worden er weekenden georganiseerd naar stekken die verder weg liggen zoals Zeeland, steengroeven in België of een krijtmeer in Hemmoor (D). De buitenduiken worden aangekondigd en gecoördineerd via de agenda. Jaarlijks wordt er ook een duikreis georganiseerd naar bestemmingen zoals Denemarken, Oostenrijk of Egypte. Ook een opleiding kan met een duikreis worden gecombineerd. Het theoretische gedeelte wordt in Nederland afgesloten en het buitenwatergedeelte in het warme, heldere water in het buitenland. Verder worden er droge avonden en lezingen georganiseerd voor alle leden van Piranha of zelfs voor alle geïnteresseerden.

Duiken

——————————————————————————————–

Zwembad trainingen

Tijdens de zwembaduren bestaat de mogelijkheid om te trainen. Hierbij kunnen duikoefeningen worden herhaald waardoor de vertrouwdheid met het duikmateriaal en de duiktechniek blijft bestaan. Dit gebeurt in het binnenbad en het buitenbad op de UT. Het zwembad is een veilige plek om oefeningen te herhalen of om gewoon lekker eens stukje rond te zwemmen. In de duikagenda is te zien wanneer er zwembad trainingen zijn en door je aan te melden lekker mee kunt doen. Door de DAC (Duikactiviteitencommissie) worden er regelmatig spelavonden gehouden in het zwembad om op een leuke manier samen bezig te zijn met het duiken.

Spel_duiken

——————————————————————————————–

Kosten

Om te duiken bij Piranha dien je lid te worden van Piranha (€ 45,- per jaar) en een UnionCard aan te schaffen. Hiervoor kun je aan alle recreatieve trainingen van Piranha meedoen (zie de andere takken van sport op deze website), uiteraard ben je ook welkom op de borrels en andere activiteiten van onze gezellige vereniging. Daarnaast betaal je € 35,- per jaar duikbijdrage, waardoor je gebruik kunt maken van al het duikmateriaal van Piranha (gehele setjes) tijdens clubduiken.

——————————————————————————————–

Organisatie

Binnen de duiktak van Piranha zijn een aantal commissies die zorg dragen dat alles georganiseerd wordt voor het duiken, namelijk de Duikcommissie (Duikcie), de Duikopleidingencommissie (DOC), de Duikuitrusting commissie (Matcie) en de Duikactiviteitencommissie (DAC). De Duikcommissaris is verantwoordelijk voor de duiktak en zorgt voor de communicatie tussen de commissies. Naast de Duikcommissaris die voorzitter en penningmeester van het duiken is zijn er meer functies zoals de opleidingscoördinator (zowel duiken als EHBO), materiaalcoördinator en activiteitencoördinator.

Als je informatie over de duiktak wilt hebben of je actief wil worden in een commissie, dan kun je contact opnemen met de Duikcommissaris via duiken@zpv-piranha.nl, voor opleidingen kan je contact opnemen met de opleidingscoördinator via duikcursus@zpv-piranha.nl.