EHBO

Piranha werkt sinds 2008 samen met Divers Alert Network (DAN). DAN is gedeeltelijk een non-profit organisatie waarbij veiligheid voor, tijdens en na het duiken centraal staan, iets waar Piranha natuurlijk meer dan achter staat.

DAN

DAN logo

DAN is in 1980 voortgekomen uit een initiatief van een aantal wetenschappers en professoren die inzagen dat handelen in een duikmedische noodsituatie speciale kennis vereist die in het algemeen niet aanwezig is in de normale medische voorzieningen. DAN’s missie bestaat uit het werken met en in stand houden van een internationaal netwerk van alarmcentrales, die 24 uur per dag actief zijn en die in geval van nood voorzien in gespecialiseerde hulp aan iedere duiker waar ook ter wereld. DAN geeft medische adviezen, doet onderzoek naar duikveiligheid, organiseert cursussen en congressen met het doel om de kennis en het gevoel van verantwoordelijkheid van sportduikers te vergroten en financiële en technische hulp te bieden aan recompressiekamers in ontwikkelingslanden.

Opleidingen

Het verschil tussen een noodgeval en een ramp is de vaardigheid om snel in te grijpen en verder schade effectief te voorkomen. De DAN provideropleidingen leren je wat je moet doen bij een duikongeval. Je leert welke nodige stappen je moet nemen om verwondingen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat ze niet erger worden. Door het volgen van deze eerste hulp cursussen kan jij misschien het verschil maken tussen een noodgeval en een ramp. Piranha biedt zeven verschillende provider cursussen (zie de opleidingen van DAN, “Dive Medicine For Divers” wordt niet door Piranha aangeboden). Hier staat de inhoud van iedere cursus kort uitgelegd. Heb je vragen over een cursus of wil jij opgeven voor een cursus, mail dan de opleidingscoördinator via opleidingen@zpv-piranha.nl. Het combineren van verschillende opleidingen is mogelijk en levert ook voordeel op, informeer hier naar bij de opleidingscoördinator.

Instructeur

Piranha beschikt over DAN “instructor-trainers” die je graag willen opleiden tot DAN instructeur. Heb je interesse, neem dan contact met ons op: opleidingen@zpv-piranha.nl