Specialties

Als je je Open Water hebt gehaald kun je verder gaan naar je Advanced Open Water Diver brevet. Je behaalt je advanced brevet als je 24 duiken hebt gemaakt en vier specialties hebt gedaan (exclusief specialties waarbij niet gedoken wordt).

We bieden bij Piranha vele specialties aan, o.a. nachtduiken, navigeren, diep duiken, stromingsduiken (WTC), nitrox, enz. Een uitgebreide beschrijving van de specialties vindt je op de website van SSI.  Je kunt ook deelnemen als je je Open Water ergens anders hebt gehaald, zelfs als dit bij een andere organisatie was.

We bieden de meeste specialties aan in twee varianten – de basisvariant en de volledige variant. In de basisvariant ontvang je geen boekje en krijg je ook geen brevettering. Dit houdt dus in dat hij ook niet mee kan tellen voor je advanced brevet en dat je bijvoorbeeld als je op vakantie bent ook niet kunt laten zien dat je deze specialty gedaan hebt. De basisvariant is bij de meeste specialties €40,- goedkoper dan de volledige variant.

Opgave

Als je een specialty wilt volgen kun je een mailtje sturen naar duikcursus@zpv-piranha.nl. Vermeld welke specialtiy/specialties je wilt volgen en ook hoeveel duiken je tot nu toe gemaakt hebt en wanneer je laatste duiken waren. Wij proberen dan de specialty te plannen, zodat je met een paar cursisten samen de specialty kunt volgen.

Ervaring

Om zoveel mogelijk op te steken tijdens de specialties is het handig dat je al wat ervaring hebt met duiken. Daarom adviseren we een minimaal aantal duiken voor de specialties.

Vanaf je Open Water cursus: perfect buoyancy, nitrox, equipment techniques, science of diving

Vanaf duik 12: navigatie, nacht, altitude

Vanaf duik 16: WTC (wave, tides & currents), opsporing en berging, droogpak

Vanaf duik 21: diep (nacht is voorvereiste), fotografie, ijsduiken

Vanaf duik 25: stress & rescue

Heb je vragen over de specialties, wil je meer weten of wil je je opgeven? Mail dan naar duikcursus@zpv-piranha.nl