Rescue

Reddingsbrigade Enschede

Reddingsbrigade Enschede is de enige echte studenten Reddingsbrigade in Nederland. Onder de noemer Rescue zijn we de jongste tak van ZPV Piranha.We zijn actief met training, wedstrijden, waterhulpverlening en toezicht. Als reddingsbrigade verzorgen we bewakingen en leiden we mensen op tot lifeguards.

Een Reddingsbrigade opleiding

Tijdens de opleiding tot lifeguard leer je alles wat je moet weten om mensen van een verdrinkingsdood te kunnen redden. Van mensen in het water vervoeren tot efficiƫnt het alarmnummer bellen, van een drenkeling gerust stellen tot iemand redden met een kledingstuk, van het juist gebruiken van reddingsmateriaal tot het leiden van een groot rampscenario. Daarnaast leer je hoe je preventief kan werken en waterveiligheid kunt vergroten.

En na de opleiding?

Het behalen van de brevetten tot lifeguard is niet alles wat je bij Piranha rescue kunt doen. Wij hebben connecties met andere brigades waardoor je na het afronden van de opleidingen kunt helpen met het bewaken van gebieden en evenementen op en rond het water. Daarnaast kun je meedoen aan landelijke wedstrijden tussen reddingsbrigades, EHaD- en lifesaving wedstrijden genoemd, om te te meten met andere brigades en meer contact met andere brigades te krijgen en te behouden.

Proberen?

Als beginnende tak binnen de vereniging is Piranha rescue nog niet heel groot, maar daar moet natuurlijk verandering in komen! Lijkt het jou leuk om een opleiding tot lifeguard te volgen of gewoon gezelig met ons mee te trainen, kom dan vooral eens langs bij een van onze trainingen of stuur een mail naar rescue@zpv-piranha.nl