Zwemmen

Binnen Piranha wordt er op verschillende niveaus gezwommen. Er zijn zwemmers die mee kunnen met de top van het studentzwemmen in Nederland, maar we hebben ook beginnelingen. Vind je zwemmen leuk maar zou je techniek willen leren of ben je een topzwemmer die records gaat verbreken? Al deze zwemmers zijn zeer welkom bij Piranha.

Ondanks zulke diverse zwemmers, zijn we een hecht team. Zodra we uit het water stappen gaat de gezelligheid door aan de bar of een lekker avondje op ons buitenbad. En daarom hebben de zwemmers van Piranha een mooie reputatie opgebouwd: overal is ons clublied te horen! Naast goede prestaties, staan we bekend om onze betrokkenheid en gezelligheid.

Binnen Piranha vinden we het belangrijk dat er serieus en goed gezwommen kan worden. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan de trainingen. Er zijn trainers voor alle niveaus. Deze niveaus hebben tevens hun eigen trainingsschema. Feedback van zwemmers wordt via de Zwemcie serieus genomen en besproken. Aan de andere kant is de gezelligheid net zo belangrijk. Daarom zorgen we voor voldoende (sportieve) activiteiten zoals borrels, toernooien, NSZK’s (Nederlandse studenten zwemcompetitie) en etentjes om elkaar te leren kennen en een band te onderhouden.

Het unieke aan Piranha is ons eigen buitenbad op de campus van de universiteit! Zodra het warm genoeg is verruilen we ons binnenbad voor de openlucht. Na de training is er altijd de gelegenheid om op het terras bij te praten onder het genot van een drankje. Dan kom je ook in contact met de andere sporten binnen Piranha.

In de tabs ‘Trainingen’ en ‘Wedstrijden’ staat meer informatie over hoe het er aan toe gaat binnen onze vereniging. Heb je zin om een keer mee te doen met een van de trainingen? Dat kan! Stuur gerust een mailtje naar zwemcie@zpv-piranha.nl als je vragen hebt.