Wedstrijden

NS(Z)K’s

Elk jaar doen zwemmers van Piranha mee aan Nederlands Studenten Zwem Kompetities (NSZK’s). In deze competitie wordt met alle studentzwemverenigingen gestreden om de titel “Beste studentenzwemvereniging van Nederland”. De NSZK’s beslaan vaak een heel weekend, want natuurlijk zijn bij deze zwemwedstrijden niet de prestaties het belangrijkste, maar is dat natuurlijk de gezelligheid. Hoewel de wedstrijd altijd plaatsvindt op een zaterdag, begint een NSZK-weekend al op vrijdagavond met een pré-borrel. Bij deze borrel kan er op het gemak een borrel worden gedronken en de banden aangehaald worden met andere zwemverenigingen. Na een mooie borrel wordt er geslapen bij een zwemmer van de organiserende stad en, omdat de wedstrijd vaak ’s middags begint, kan er lekker worden uitgeslapen. Op de zaterdagmiddag erna zal de wedstrijd plaatsvinden, waarbij de Piranha’s zich altijd weer goed vertegenwoordigen. Zijn het niet de prestaties, dan wordt ons verenigingslied luidkeels ten gehore gebracht. Na elke wedstrijd word er samen gegeten en vindt er een groots feest plaats wat tot in de vroege uurtjes kan duren. Elk feestje heeft een eigen thema en natuurlijk doen we als Piranha ons best om elke keer weer zo creatief mogelijke outfit te bedenken. De volgende dag gaan we na een simpel ontbijtje weer de trein in richting Enschede en wordt de overige tijd gebruikt om bij te komen van het weekend.

Naast de vier NSZK’s die jaarlijks worden gehouden, vindt er ook elk jaar een NSK Zwemmen plaats. Waar bij NSZK’s in competitieverband wordt gestreden, is het NSK juist bedoeld voor de individuele prestaties. Bij deze wedstrijd zijn er altijd wel Piranha’s die zich in de strijd mengen voor de medailles en deze doen dat niet onverdienstelijk.

Meer informatie over NS(Z)K’s kan worden gevonden op www.stichtingnszk.nl

Andere wedstrijden

Bij Piranha is het mogelijk om ook aan andere wedstrijden mee te doen. Piranha is namelijk aangesloten bij de startgemeenschap van de Stichting NSZK, waardoor het mogelijk is om onder andere op NK’s te zwemmen. Ook op lagere niveau’s of bij open water wedstrijden is het mogelijk om via Piranha uit te komen. Wanneer je hier meer informatie over wilt, kun je contact opnemen met de Zwemcie.

Naast alle bovenstaande wedstrijden, worden af en toe ook interne wedstrijdjes, zoals de clubkampioenschappen georganiseerd door de Zwemcie,