Opzeggen lidmaatschap

Als je deze pagina bezoekt ben je helaas misschien van plan om lid-af te worden, wat heel erg jammer is! Mocht je dit wel graag willen doen dan kan je op deze pagina informatie vinden over hoe dit in zijn werk gaat. Helaas is dit wat handmatig administratief werk en het bestaat uit ongeveer de volgende stappen:

  1. Contact opnemen met de secretaris van het bestuur om je opzegging te melden, door middel van een email sturen naar secretaris@zpv-piranha.nl. Je wordt aan het eind van het kwartaal waarin je het verzoek hebt verstuurd uitgeschreven. Dit is 31-3, 30-6, 30-9 of 31-12.
  2. Het afhandelen van alle openstaande financiƫle posten.

Het laatste punt is zeker van belang als je minder dan een jaar lid bent geweest. Het is verplicht om minimaal een jaar lid te zijn bij Piranha, en bij het eerder uitschrijven zullen alle contributies nog wel betaalt moeten worden voor de periode dat je lid had moeten zijn. Om dit makkelijker te maken is het mogelijk om een afkoopregeling te treffen, waarbij je alles in een keer betaalt en daarna, in principe, alles afgesloten hebt bij Piranha.

Een uitzondering daarop is als je meegedaan hebt aan activiteiten waarbij kosten verbonden zitten, of overige kosten voor Piranha hebt gemaakt die later alsnog betaald moeten worden. Denk hierbij aan deelname aan de nieuwe leden activiteit, NSZK’s, waterpolo toernooien, duikcursus, etc. De afrekening van een evenement wil nog wel eens op zich laten wachten, en daarom kan het voorkomen dat je na je uitschrijving nog steeds een incasso krijgt. Aangezien je meegedaan hebt aan die activiteit ben je nog wel verplicht die te betalen, ongeacht of je lid-af bent of niet. Een vergelijkbare situatie is met de KNZB startvergunningen of soortgelijks, daarbij moet je nog wel de kosten betalen die wij als Piranha al eerder voor jou gemaakt hebben.

Helaas wil het ook nog wel eens voorkomen dat je na het uitschrijven alsnog een incasso bericht krijgt, soms terecht, soms onterecht. Zoals bij elke incasso, controleer deze goed en als er iets niet klopt graag contact opnemen met de penningmeester (via penningmeester@zpv-piranha.nl).