top of page
GST2010_004-.jpg

Commissies

Hier vind je een overzicht van de vele commissies van Piranha. Deze zorgen ervoor dat alle zaken worden geregeld binnen de takken, maar ook voor verschillende activiteiten. Als je interesse hebt in een commissie, mail dan naar de betreffende commissie of naar bestuur@zpv-piranha.nl.

Barteam

De kantine in het sportcentrum wordt door studenten bestuurd. Piranha heeft een aantal dagen per jaar dat ze de kantine moet bemannen. Dit gebeurt door het barteam. Een deel van de winst gaat naar Piranha en dat is een belangrijke inkomstenbron voor de club. Het Barteam bestaat uit zoveel mogelijk mensen, zodat leden van het Barteam niet te zwaar belast worden.

Contact:  interne@zpv-piranha.nl

Barteam

Batavierenracecommissie (BataCie)

 

Élk jaar weer wordt er door de Universiteit Twente in samenwerking met het Radboud Universiteit in Nijmegen de Batavierenrace georganiseerd. Dit is de grootste estafetteloop ter wereld en wordt gelopen vanaf Nijmegen naar Enschede gelopen.  Ondanks dat wij waterratten zijn kunnen wij als Piranha natuurlijk niet ontbreken. Om dit te organiseren heeft Piranha de Batavierenracecommissie, deze zorgt ervoor dat alles rondom de Batavierenrace voor Piranha geregeld wordt hierbij moet gedacht worden aan eten/drink voor, tijdens en na de race maar ook de inschrijving en de indeling van de etappes.

Wil jij in de commissie voor dit jaar? Neem dan contact op met de commissie of het bestuur!

Contact: bata@zpv-piranha.nl

BataCie

Chickcommissie (ChickCie)

De ChickCie zorgt ervoor dat er leuke activiteiten worden gepland waar vrouwen onderling hun frustraties kwijt kunnen! Ondanks dat het natuurlijk onwijs gezellig is met mannen, begrijpen wij dat het soms tijd is voor een avond met veel wijn (of cocktails), maskertjes en ander vrouwenpraat (en voor sommige vrouwen veel chocola). Activiteiten waar wij om bekend zijn, zijn de (zoete) taartbakwedstrijd en de cocktailavond, maar we organiseren nog veel meer leuke activiteiten!

Contact: chickcie@zpv-piranha.nl

ChickCie

Duikcommissie (DuikCie)

De DuikCie is opgericht als overkoepelend orgaan tussen de verschillende duikcommissies en het ondersteunen van de Duikcommissaris. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende duikcommissies: DAC, DOC en Matcie, de opleidingscoördinator en de voormalige en huidige Duikcommissaris. De Duikcie bespreekt onderwerpen zoals de compressor, opleidingen en de aanschaf van nieuw materiaal.

Contact:  duikcie@zpv-piranha.nl

DuikCie

Duikactiviteitencommissie (DAC)

 

De Duik Activiteiten Commissie (DAC) wordt geleid door de activiteitencoördinator en organiseren de vele activiteiten en evenementen die er voor de duikers zijn. Ongeveer 3-4x in het jaar wordt er een weekend naar Zeeland georganiseerd. Ook weekenden naar de steengroeven van België, de dieptes van Hemmoor en Vinkenveen staan op de lijst. Een bijzondere reis wordt elk jaar ingezet, zo hebben we bijvoorbeeld gedoken in de bergen van Oostenrijk en gave stromingsduiken in Denemarken gemaakt. Een grotere reis wordt altijd geprobeerd om te organiseren, denk aan de mooie wateren van Malta. Naast de reisjes organiseert de DAC ook leuke zwembadactiviteiten zoals nettentrainingen, spelavonden en lezingen over het onderwaterleven of gave duikactiviteiten. Lijkt het je leuk om samen met de DAC deze leuke activiteiten te organiseren? Spreek iemand van ons aan of stuur ons een mailtje!

Contact: dac@zpv-piranha.nl

DAC

Duikopleidingencommissie (DOC)

De opleidingscoördinatoren sturen de Duikopleidingscommissie (DOC) aan, waar alle DiveLeaders in zitten. Deze groep mensen verzorgen alle opleidingen voor Piranha, zowel de duik als de medische opleidingen.

Contact:  duikcursus@zpv-piranha.nl

DOC

Duik materiaal commissie (MATCIE)

 

De Matcie houdt zich bezig met het onderhoud en reparatie van de materialen voor duiken. Dat houdt in dat zij op duikdagen het eerste aanspreekpunt zijn als er iets met het materiaal is. Klein onderhoud word continu uitgevoerd, zoals het vervangen van o-ringen, kapotte bitjes, masker en vin bandjes. Maar ook de jaarlijkse visuele controle van alle duikflessen, de pakken plakken als er scheurtjes in komen.

Vind je duikmateriaal interessant, wil je er meer over leren, hoe je het onderhoud, ben je geïnteresseerd om de commissie te versterken of wil je wel eens helpen met klussen, neem dan contact met ons op. De Equipment Techniques workshop word gratis verzorgd voor nieuwe leden van de commissie.

Contact: matcie@zpv-piranha.nl

MATCIE

Evenementencommissie (Dú EVC)

Natuurlijk heeft Piranha naast wedstrijden en trainingen ook feesten en borrels. De evenementencommissie, dú EVC, organiseert deze feesten. Piranha kent een aantal “standaard” borrels, zoals de poetsborrel (voor eerstejaars) en de mysteryguestborrel (oftewel sinterklaasviering). Naast deze feesten organiseert de EVC elk jaar weer nieuwe evenementen. Wil jij dú EVC versterken? Neem dan contact op met de commissie.

Contact: evc@zpv-piranha.nl

Dú EVC

Galacommissie (GalaCie)

 

Wat is dat een galacie? Is het een dyslectische spelling voor de melkweg? Is het een spannende film Matt Damon in de ruimte? Is het een nieuwe telefoon van Samsung? Nee dat is het niet! Het is de leukste commissie van ZPV Piranha!

Wat doet de galacie? Één keer in de zoveel tijd organiseert Piranha weer een gala voor haar leden, aanhang en overige geïnteresseerden. Als het weer zover is, wordt er een galacie samengesteld. Het is dan aan de commissie om het gala te organiseren. Denk aan het bedenken van een thema, maar ook een band regelen bijvoorbeeld.

Contact: gala@zpv-piranha.nl 

GalaCie

ICT-commissie (ICTcie)

Vind je dat er nog wel wat verbeterd mag worden aan de website van Piranha? Of ben je gewoon geïnteresseerd in informatica en vind je het leuk om samen met een groep enthousiastelingen programma’s te schrijven voor Piranha? Dan is de ICT commissie echt wat voor jouw!

De ICT commissie regelt alles omtrent de website en programma’s welke het bestuur gebruikt, denk hierbij aan een alias-systeem, mailsysteem maar ook de stukken informatie op de website worden door ons geregeld. Het is handig als je een kleine achtergrond hebt in programmeren & HTML, maar ook als je dat niet hebt (en het wel graag wilt leren) ben je van harte welkom! Als commissie plannen wij werkavonden waarop wij gezamenlijk aan de website en programma’s werken, onder het genot van een biertje (of wijntje) is het niet alleen een productieve avond, maar ook vaak erg gezellig!

Contact: ict@zpv-piranha.nl

ICTcie

Piranha Introductie Commissie (PIC)

 

De Piranha Introductie Commissie, de PIC, is een commissie die de taak heeft nieuwe leden te werven tijdens de Kick-in van de Universiteit Twente en de HOI van het Saxion. De commissie mag zelf bepalen hoe ze dit doen, maar introductie-trainingen, de informatiestand bij de intro en posters plakken horen toch wel bij het vaste programma.

Contact: introductie@zpv-piranha.nl

PIC

Kascommissie (Kasco)

De kascommissie controleert het financiële beleid welke gevoerd wordt door de Penningmeesten. Zij dragen zorg voor het controleren van de boekhouding . Daarnaast brengen zij halfjaarlijks verslag uit aan de vereniging door middel van hun halfjaarverslag op de Algemene Vergadering in maart en oktober. De kascommissie is altijd opzoek naar versterking! Wil jij in de kascommissie neem dan contact op met de kascommissie of de penningmeester.

 

Contact: kasco@zpv-piranha.nl

Anker 20

Poolpartycommissie (Poolpartycie)

Elk jaar wordt er tijdens de Kick-In de poolparty georganiseerd, een van de grootste feesten van de week. Er is een speciaal team van Piranha’s die zich samen met de Kick-In commissie hiermee bezig houdt om er voor te zorgen dat het allemaal goed gaat.

Contact:  poolparty@zpv-piranha.nl

Anker 19

Reddingscommissie (Redcie)

De Reddingszwemcommissie regelt alle zaken dat komt kijken bij een Reddingsbrigade. Ze verzorgen de wedstrijden, verzorgen de opleiding, zorgen voor het materiaal. Kortom, alles wat nodig is om een reddingsbrigade draaiende te houden.

Contact:  rescue@zpv-piranha.nl

Anker 18

Waterpolocommissie (Polocie)

De waterpolocommissie, ook wel beter bekend als de Polocie, regelt de zaken rondom de waterpolo-tak van Piranha. Ze zorgen ervoor dat de wedstrijden ingepland worden, dat er toernooien bezocht worden en dat er materiaal aanwezig is om te trainen. Kortom de Polocie regelt dat de waterpoloërs kunnen trainen, wedstrijden kunnen spelen en toernooien bezoeken!

Contact:  polocie@zpv-piranha.nl

Anker 17

Toernooicommissie (TNC)

 

Het eerste weekend na de Kick-In organiseert de toernooicommissie, beter bekend als de TNC, het Internationale Piranha Waterpolotoernooi. Op dit toernooi komen teams uit binnen- en buitenland, en wordt zowel bezocht door burgerverenigingen als andere studentenverenigingen. Het toernooi duurt van vrijdagavond tot en met zondag waarop zaterdag een spetterend feest zal zijn.

De taak van de TNC is dan ook het ervoor zorgen dat er teams worden uitgenodigd, scheidsrechters aanwezig zijn. Daarnaast zorgt de TNC er ook voor dat er op zaterdag een feest wordt georganiseerd, dat er gedurende het hele weekend genoeg eten/drinken aanwezig is en dat er slaapplaatsen zijn voor de gaten. Kortom zowel tijdens als voor het toernooi heeft de TNC genoeg te doen!

Contact: tnc@zpv-piranha.nl

Contact: polocie@zpv-piranha.nl

Anker 16

Landtrainingscommissie (Stabilicacie)

 

Iedere woensdag is er landtraining om naast alle trainingen in het water ook buiten het water te traingen. Het hele lichaam wordt hierbij getraind en geeft daarom een perfecte aanvulling op de zwemactiviteiten van elk lid. Deze training wordt samen met atletiekvereniging Kronos gegeven. De landtraining commissie (Stabilisacie) zorgt voor de verzorging van deze trainingen. Daarnaast wordt er af en toe een speciale activiteit, zoals een bootcamp georganiseerd.

Contact: stabilisacie@zpv-piranha.nl

Anker 15
Anker 14
Anker 13
Anker 12

Mediacommissie (Mediacie)

De mediacie zorgt voor de leuke stukjes die te vinden zijn in ons slipje en houden de Instagram en Facebook bij. Heb jij het nou altijd super leuk gevonden om met social media en het schrijven van leuke stukken bezig te zijn? Dan is deze commissie misschien wel iets voor jou!

 

Contact: mediacie@zpv-piranha.nl

NSZKcommissie (NSZKcie)

De NSZKcie is een commissie die ongeveer ééns in de twee jaar wordt gevormd en zich bezig houdt met het organiseren van één van de vier Nederlandse Studenten Zwem Kompetities (NSZK’s) die jaarlijks plaatsvinden. Hiervoor is het belangrijk dat er een wedstrijd, een pre-borrel en een feest worden georganiseerd. Dit moet voor wel meer dan 300 zwemmers gebeuren dus het is een hele organisatie. Deze commissie begint met werken in het jaar dat het NSZK gehouden wordt. Het NSZK in Enschede is altijd aan het eind van het jaar in verband met het buitenbad.

 

Contact:  nszkcie@zpv-piranha.nl

Lustrumcommissie (Lucie)

Een keer in de vijf jaar wordt er een lustrum-commissie opgericht om te vieren dat Piranha weer een lustrum ouder is geworden. Dit wordt dan gevierd met speciale evenementen gedurende het jaar en natuurlijk een spetterend eindfeest. Het volgende lustrum zal plaatsvinden in 2025, Piranha zal dan 60 jaar bestaan, dus wil jij helpen om hier een geweldig feest voor op te zetten? Meld je dan aan!

Contact:  lucie@zpv-piranha.nl

Zwemcommissie (Zwemcie)

De Zwemcie binnen ZPV Piranha zet zich in, hoe kan het ook anders, voor de zwemmers. Wij organiseren door het jaar heen een aantal gezellige activiteiten om de band tussen de zwemmers te versterken. Zo organiseren we bijvoorbeeld een bowluitje, de clubkampioenschappen of een filmavond of drinken we gezellig een borrel na de training. Daarnaast regelt de Zwemcie alle zaken rond de NSZK’s, zodat je een zorgeloos van deze mooie weekenden kunt genieten. Tot slot let de Zwemcie op of de trainingen goed verlopen en of deze goed aansluiten bij de wensen van de zwemmers. Daarbij onderhouden wij contact met het bestuur, om te kunnen garanderen dat er altijd badwater, trainers en materiaal beschikbaar is.

 

Contact:  zwemcie@zpv-piranha.nl

Anker 11
Anker 10
Anker 5
Anker 22
bottom of page