top of page
IMG_2144.jpg

Duiken

 

De duiktak bestaat uit een groep studenten en medewerkers variërend van beginnende duikers tot duikers die al één of meerdere duikbrevetten hebben. We gaan regelmatig op duikdagen en weekenden hier in Nederland of zelfs op vakantie naar het buitenland. Tijdens de winterperiode duiken we ook in het zwembad of de duiktoren in Enschede om onze vaardigheden op peil te houden. Ervaren (ex-)studenten, 'Dive Pro's', leiden alle duikdagen, introduiken en duikcursussen die Piranha aanbiedt.

duiken.png
Duiken
Introduik

Introduik

Wil je wel eens zien of (scuba) duiken iets voor je is, probeer het dan eens tijdens een van onze introductieduiken. Je krijgt dan een indruk of duiken misschien iets is wat je vaker wilt doen. Samen met een enthousiaste duikinstructeur leer je in één avond de basis van het duiken.

De avond begint met een uurtje uitleg van de theorie. Hierna gaan we het zwembad in waar je ruim de tijd hebt om onder water comfortabel te worden. Na de introduik is er nog de mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten met je mededuikers.

De kosten voor een introductieduik bedragen € 15,- per persoon. Heb je interesse, stuur dan een email naar duiken@zpv-piranha.nl om je aan te melden, en je hoort zo snel mogelijk wanneer er een introductieduik wordt georganiseerd.

Duikcursus

Open Water Diver

Deze cursus is de beste manier om je duikavontuur te beginnen. Omdat wij een erkend Scuba School International (SSI) Training Center zijn, krijg je na afloop van de cursus het SSI Open Water Diver brevet dat wereldwijd geldig is.

De Open Water cursus bestaat uit ongeveer zes zwembadlessen. Deze lessen worden op verschillende avonden in de week gehouden. Voorafgaand aan elke les krijg je uitleg van de theorie. Om de cursus af te ronden, maak je ook zes buitenwaterduiken in Nederland. We doen alleen buitenduiken als het water niet te koud is in de maanden april t/m oktober.

De totale prijs van de Open Water cursus is € 312,-. Dit is inclusief het lidmaatschap van Piranha (€ 55,-), de duikbijdrage voor het gebruik van materiaal (€ 40,-) en de cursuskosten zelf (€ 217,-). Je kunt dus bij ons een duikbrevet halen voor maar € 26,- per maand.

Als je wilt weten wanneer de volgende cursus start of als je andere vragen hebt over de duikcursus, mail dan naar duiken@zpv-piranha.nl.

Duik met ons mee

Als je het Open Water brevet hebt, kun je met ons mee tijdens duikdagen en weekenden in binnen- en buitenland.

Veel van onze duikdagen doen we in meren in de buurt van Enschede, zoals Grasbroek, Bussloo, Wijthmenerplas en Speicherbecken Geeste (net over de grens in Duitsland). Je kunt er veel zoetwatervissen, palingen en rivierkreeftjes zien. Er zijn ook onderwater objecten zoals gezonken boten.

Een paar keer per jaar gaan we een weekend lang duiken in Zeeland, een van de beste duikplekken in West-Europa. Je ziet daar een grote diversiteit aan leven, zoals kreeft, krab, zeesterren, garnalen, sepiola en zelfs een zeepaardje. Om een indruk te krijgen, zie de video hieronder.

https://youtu.be/D88PGFQ7nt8 

We gaan ook wel eens diep duiken in Hemmoor in Duitsland, een ondergelopen steengroeve. Verder organiseren we van tijd tot tijd een duikvakantie naar Spanje of Egypte.

 

 


Vervolg je duikopleiding

Na je Open Water cursus kun je je kennis en duikvaardigheden uitbreiden door specialties te volgen.

 

Wij bieden de meeste specialties aan die SSI aanbiedt zoals Diepduiken, Nachtduiken, Stromingsduiken, Navigatie en Stress en Rescue.

Na het volgen van 4 specialties ben je een Advanced Open Water Diver. Voeg daar de Stress en Rescue specialty aan toe en je wordt een Master Diver.

Natuurlijk moet je wel lid zijn van Piranha, duik contributie betalen en in het bezit zijn van een UnionCard om deel te kunnen nemen aan de specialties.

Wij bieden ook gespecialiseerde Eerste Hulp opleidingen voor duikers als onderdeel van Divers Alert Network (DAN). Dit omvat Basic Life Support, AED, Eerste Hulp en zuurstof training.

Bij Piranha kun je zelfs de stap maken van duiker naar Dive Leader. Dit geeft je de mogelijkheid om te assisteren bij cursussen of zelfs zelfstandig nieuwe duikers te begeleiden. Wij bieden elk jaar Dive Guide en Dive Master cursussen aan voor onze ervaren duikers en er is zelfs de mogelijkheid om een SSI gecertificeerde Assistent Instructeur te worden.

Natuurlijk kun je altijd je vragen sturen naar duiken@zpv-piranha.nl

.

Duikuitrusting

Je eigen duikuitrusting kopen kan erg duur zijn en moet regelmatig onderhouden worden. Daarom bezit Piranha een aantal duiksets die gebruikt kunnen worden tijdens het duiken met Piranha. Hiervoor betaal je een jaarlijkse bijdrage van €40,-.

Mocht je toch je eigen materiaal willen aanschaffen dan kunnen wij je uiteraard adviseren en helpen bij het vinden van geschikt materiaal.

bottom of page