top of page
DF065FF9-E4C0-458B-A33D-63D1ECF99BBF_1_2

Waterpolo

Speel je graag in teamverband, gooi je graag een bal in het doel en kan je tegen een stootje?

Dan is waterpolo iets voor jou! Bij Piranha bestaat de mogelijkheid om de sport te leren kennen of op je eigen niveau te spelen. Competitie spelen kan zowel voor de dames als de voor de heren, mocht je echter liever alleen meetrainen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Onze waterpoloafdeling telt op dit moment twee herenteams en één damesteam. Met de heren teams spelen we zowel op het hoogste district niveau als op een wat gemakkelijker lager niveau, ideaal voor spelers die net beginnen met wedstrijden. Het damesteam speelt precies op het middelste niveau in ons oostelijke district en biedt daarom iedere speler wat uitdaging. De competitie indeling is als volgt:

Heren 1 – 3e Divisie Bond

Heren 2 – 3e Klasse District

Dames 1 – 2e Klasse District

Naast trainingen en wedstrijden worden er natuurlijk nog vele andere activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan het bezoeken van toernooien (in zowel het binnen- als buitenland), borrels en overige activiteiten zowel in als buiten het bad! Hiermee bieden we je als waterpolo speler niet alleen de mogelijkheid om op jouw niveau waterpolo te spelen, maar ook de gezelligheid die je van een studentenvereniging verwacht.

Lijkt het je wat om een keer mee te trainen of heb je andere vragen? Stuur dan een mailtje naar onze waterpolocommissie via de mail polocie@zpv-piranha.nl. Hopelijk zien we je binnenkort samen met ons een balletje gooien!

waterpolo.png

Wedstrijden

Wij spelen zowel thuis- als uitwedstrijden gedurende de competitie die van ongeveer begin september tot en met eind april begin mei loopt. De wedstrijden vinden voornamelijk plaats op zaterdagavond met soms een wedstrijd op zondagmiddag. Soms hebben we weekenden dat alle teams thuisspelen op dezelfde dag, dan maken wij er natuurlijk een feestje van in de vorm van een Super Saturday / Sunday waarbij we vaak ’s avonds nog in de stad samen gaan eten.

 

De wedstrijden worden meestal gespeeld met 10 mensen: 6 spelers, 1 keeper en 3 wissels. Een wedstrijd bestaat altijd uit 4 partjes die afhankelijk van het niveau bruto 5 of 6 minuten duren. Bij bijna iedere wedstrijd beschikt een team over een coach die zorgt voor de belangrijke aanwijzingen en sturing tijdens de wedstrijd. Onze thuiswedstrijden worden gespeeld in het zwembad Het Slagman in Enschede.

Trainingen

Voor ieder waterpoloteam zijn er 2 trainingen per week. Gedurende het binnenbad seizoen, van ongeveer eind september tot midden mei, trainen wij zowel in Het Slagman (25 meter bad in Enschede) als in het Spiegelbad (16 meter bad in het sportcentrum van de universiteit). Tijdens het zomerseizoen vinden de trainingen op BuBa plaats (25 meter bad op de campus van de universiteit). Het heren 1 team en het damesteam worden getraind door onze professionele trainer. Deze trainer leidt onze student trainers op die op hun beurt een training geven aan heren 2. Hiermee zorgen we ervoor dat onze trainingen op niveau blijven en uitdagend zijn voor onze spelers van verschillende niveaus.

bottom of page