Trainingen

Bij Piranha worden er drie zwemtrainingen per week gegeven. In deze trainingen wordt er gewerkt aan de conditie en de zwemtechniek. De trainers maken gebruik van tevoren uitgedachte trainingsschema’s en wordt er zo toegewerkt naar de wedstrijden. De trainingen worden op twee niveaus gegeven, namelijk:

  • Zwemmen 1 : hierbij zitten de zwemmers die al een aantal jaren ervaring hebben. Zij beheersen de techniek en hebben bijvoorbeeld al wedstrijden gezwommen. De trainingen bestaan vooral uit conditietrainingen, maar er wordt natuurlijk ook nog aandacht besteed aan zwemtechniek.
  • Zwemmen 2: bij de trainingen voor deze groep wordt veel aandacht besteed aan zwemtechniek. De groep bestaat uit beginnende zwemmers die nog weinig tot geen ervaring hebben. Als je de techniek allemaal goed onder de knie hebt, kan je doorstromen naar zwemmen 1. Het is bij zwemmen 2 wel de bedoeling dat je al kan zwemmen.

Vanaf begin mei tot en met midden september worden de trainingen georganiseerd op het Bram Boes Buitenbad op de Universiteit Twente. In de zomermaanden is dit 25-meterbad de thuisbasis van Piranha waar we onder andere een eigen kiosk hebben. In het winterseizoen (september tot en met mei) wordt er getraind op twee locaties: het Slagman en het binnenbad in het sportcentrum van de Universiteit Twente. Het trainingsrooster vindt je in de agenda op de website.

Zwemtrainers

Bij Piranha hebben we een aantal opgeleide zwemtrainers die de trainingen verzorgen. Mocht het een keer voorkomen dat zij geen training kunnen geven, dan zijn er bij ons ervaren zwemmers die de training over kunnen nemen, zodat geen zwemtraining komt te vervallen.

Hoofdtrainer: Mathijs Brandhorst
trainer: Margriet Simmerling

Meetrainen

Wil je een keer komen meetrainen bij ZPV Piranha, dan is dat mogelijk. Je kunt altijd langskomen tijdens één van onze trainingen of stuur gerust een mailtje naar zwemcie@zpv-piranha.nl