top of page
GST2010_004-.jpg

Sporten

Bij Piranha bieden we vier verschillende sporten aan: duiken, rescue, zwemmen en waterpolo. 

Duiken

Bij Z.P.V Piranha kun je de wonderen van de gewichtsloze onderwaterwereld verkennen.

Nog nooit gedoken?

Wij bieden introductieduiken aan om kennis te maken met Scuba Duiken. Bevalt het, dan kun je meedoen met onze Open Water cursus. Als je deze cursus hebt afgerond, ontvang je een wereldwijd erkend duikbrevet, waarmee je kunt genieten van de schoonheid van de natuur onder het wateroppervlak.

Al een duikbrevet?

Ga mee op duikdagen en -weekenden hier in Nederland of zelfs vakanties naar het buitenland. Tijdens de koudere maanden duiken we ook in het zwembad of de Duiktoren in Enschede om onze vaardigheden op peil te houden.

Op zoek naar meer uitdaging?

Wij bieden verschillende specialty cursussen aan zoals nachtduiken en diepduiken.

Is duiken niet duur?

Onze cursussen zijn betaalbaar, zelfs voor studenten. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de aanschaf van dure duikuitrusting, want Z.P.V. Piranha heeft duikuitrusting beschikbaar voor leden.

Vragen? Stuur ons een email op: duiken@zpv-piranha.nl

Rescue

Of je nu al bekend bent met het concept badmeester of helemaal nieuw bent, je bent van harte welkom om bij ons te komen trainen!

 

Dus je bent nieuw bij het concept? Onze levensredders kunnen je leren hoe je iemand kunt redden die verdrinkt. Wij bieden de mogelijkheid om een ​​internationaal erkend levensreddend certificaat te behalen en je te trainen in de levensreddende sport.

 

Heb je zelf al een flink aantal slachtoffers gered dan bieden wij een uitdagender programma aan. Naast de redder in noodcertificaten bieden we een reddingsbootcursus in open water, reddingscertificaten voor boten en zelfs instructeurscertificaten aan. We leren je hoe je verdrinking kunt voorkomen door je praktische vaardigheden aan te leren, zoals eerste hulp, verschillende reddingsmethoden en wat theoretische kennis.

 

Daarnaast zijn we aanwezig op sportevenementen en festivals om de veiligheid van de deelnemers aan dat evenement te waarborgen. Last but not least: wat dacht je van de perfecte zomerbaan? Onze leden zijn actieve bewakers op enkele van de Nederlandse stranden.

 

Vragen? Stuur ons een e-mail op: rescue@zpv-piranha.nl

Waterpolo

Speel je graag in teamverband, gooi je graag een bal in het doel en kan je tegen een stootje?

Dan is waterpolo iets voor jou! Bij Piranha bestaat de mogelijkheid om de sport te leren kennen of op je eigen niveau te spelen. Competitie spelen kan zowel voor de dames als de voor de heren, mocht je echter liever alleen meetrainen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Onze waterpoloafdeling telt op dit moment twee herenteams en één damesteam. Met de heren teams spelen we zowel op het hoogste district niveau als op een wat gemakkelijker lager niveau, ideaal voor spelers die net beginnen met wedstrijden. Het damesteam speelt precies op het middelste niveau in ons oostelijke district en biedt daarom iedere speler wat uitdaging. De competitie indeling is als volgt:

Heren 1 – 1e Klasse District

Heren 2 – 3e Klasse District

Dames 1 – 2e Klasse District

Naast trainingen en wedstrijden worden er natuurlijk nog vele andere activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan het bezoeken van toernooien (in zowel het binnen- als buitenland), borrels en overige activiteiten zowel in als buiten het bad! Hiermee bieden we je als waterpolo speler niet alleen de mogelijkheid om op jouw niveau waterpolo te spelen, maar ook de gezelligheid die je van een studentenvereniging verwacht.

Lijkt het je wat om een keer mee te trainen of heb je andere vragen? Stuur dan een mailtje naar onze waterpolocommissie via de mail polocie@zpv-piranha.nl. Hopelijk zien we je binnenkort samen met ons een balletje gooien!

Duiken
Rescue
Waterpolo

Zwemmen

Bij Z.P.V. wij bieden de mogelijkheid om uw techniek te verfijnen en om nog sneller te leren zwemmen. Het maakt dus niet uit of je een beginnende of ervaren zwemmer bent. Wij bieden trainingen aan voor 3 verschillende niveaus. 

  • Zwemmen 3 is bedoeld voor diegenen die de techniek van verschillende slagen onder de knie willen krijgen. We leren je hoe je een perfecte freestyle kunt doen of kunt draaien.

  • Zwemmen 2 is bedoeld voor degenen die de meeste technieken onder de knie hebben en hun snelheid willen verbeteren.

  • Zwemmen 1 is bedoeld voor de snellere zwemmers en is geschikt voor diegenen die veel ervaring hebben of zelfs hebben deelgenomen aan zwemwedstrijden.

Naast trainingen doen wij ook fanatiek mee met de studentenzwemwedstrijden over heel Nederland waar naast het zwemmen ook tijd is om zwemmers van andere studentensteden te leren kennen.

Vragen? Stuur ons een e-mail op: zwemcie@zpv-piranha.nl

Zwemmen
bottom of page