Heren 1

‘SOIT! JOIE DE VIVRE: Das belangrijk!’

De kans is groot dat je er eentje tegenkomt. Iemand uit De Elite groep, een echte bikkel, een brok dynamiet, een held. Samen onderscheiden zij zich, door meer passie, hartstocht, techniek, tactiek en geweld per vierkante meter aan de dag te leggen dan welk levend wezen dan ook. Velen zouden graag tot De Elite behoren, maar deze eer is slechts voor weinigen weggelegd. Ze worden aanbeden door, bewonderd door, en zijn een groot voorbeeld voor iedereen. Er wordt naar ze uitgekeken, en wanneer ze gezien worden, komt er een weldadig gekreun naar boven, staan de blikken op onderdanigheid en loopt het kwijl uit de mondhoeken. Ook dit seizoen trekken ze weer door het land om de vaandel waardig te verdedigen en daar waar nodig respect te oogsten bij de nog onwetende. Het vlaggenschip van Piranha, het eerste herenteam, De Elite. In numerieke volgorde bestaat De Elite uit:

~~~

Sander “Lekke Wc-pot” de Ridder

Deze schildknaap wacht nog steeds op zijn groeispurt, maar is al wel ons schild voor het doel. Heeft de twijfelachtige eer om Piranha de eerste UMV in jaren te bezorgen. Gooit trouwens eens per wedstrijd de bal het publiek in. Sinds zijn transfer naar de Elite heeft Heren 2 het lastig zonder hun topscorer. Is na zijn schorsing eindelijk in vaste dienst getreden bij de Elite.

Joost van Kouwen

Ook bekend als Junior. Sinds hij op de kant gescoord heeft is het water te min voor hem geworden. Neemt nog altijd zijn eigen veldfles mee, omdat het bier te min voor hem is, of is hij te min voor het bier? Tegenwoordig assistent-coach en heeft het probleem van te veel mid-achters opgelost. In de tweede helft van het seizoen zetten we onze joker weer in als hij hersteld is van alle (fantoom)kwaaltjes.

Wout Lievestro

Lomp, onbenullig, boers, barbaars, lang, woest. Sloopt teamgenoten vaker dan de tegenstander. Praat harder dan hij schiet (en hij schiet best hard). Inefficiënt is het juiste woord voor het beschrijven van z’n zwemslag. Eigenlijk onze nieuwe anker. Maar stiekem toch gewoon een grote knuffelbeer.

Diederik de Bruin

De stille kracht in het water en onze trucjes fanaat/acrobaat maar waarschijnlijk voortgekomen uit langzaam zaad. Daardoor op de training vaak net iets te laat. Vandaar dat het in het water wat sneller gaat. Zondags spelen is iets wat hij voorheen nalaat. Maar die uitspraak is niet langer accuraat. Verder is hij het ALPHA-mannetje van de groep.

Gerard Osinga

Al langer afgestudeerd dan menig teamgenoot oud is. Dit heuse fossiel begint ook al ouderdomsverschijnselen te vertonen. Alleen het Friese accent wil maar niet verdwijnen. Strakke schoten zijn er niet meer bij, dus heeft zijn oude lichaam zich moeten specialiseren in de lob. Is in zijn ouderdom eindelijk mobiel geworden met de aanschaf van een opgevoerde scootmobiel en heeft hiermee zijn plek bij de Elite voor weer een jaar veiliggesteld.

Christos Zachariadis

Malakka, Malakka, Malakka, Christos “Poseidon” Zachariadis, Malakka, Malakka, Malakka. Uit de Griekse wateren is hij herrezen, om ons team te komen versterken.

Μαλάκα, Μαλάκα, Μαλάκα, Christos “Ποσειδών” Zachariadis, Μαλάκα, Μαλάκα, Μαλάκα. Έχει ανέλθει από τα ελληνικά ύδατα, να συμμετάσχουν στην ομάδα μας

Marnix Jansen

Na een lange periode van afwezigheid schittert M.M. Jansen (Bsc) weer bij de Elite. Inmiddels doet hij z’n best om de twijfelachtige status van burger te bereiken. Hij voegt wederom vier wielen toe aan de verzameling (maar een auto kunnen we het nauwelijks noemen, eerder een baksteen op 4 wielen). Overal waar hij gaat klinkt een striemend fluitconcert maar wij zijn blij dat deze verloren zoon is teruggekeerd.

Rick van Kouwen

Ook wel bekend als Senior. Als enige overgebleven van de hoogtijddagen van de Elite in de bond. Als burger heeft hij moeite met de trainingstijden. Heeft meer banen gehad dan dat hij doelpunten scoort, en hij scoort veel. Gaat met Focus en 4 passagiers naar iedere wedstrijd. De goaltjesdief van het team, hij heeft letterlijk al 3 doelputen van zijn teamgenoten afgepakt dit seizoen. Zijn slingerworp wordt met de week preciezer op de handen van de keeper geschoten, maar af en toe waaien er ook weleens een paar in het doel.

Bart van Eindhoven

Uit Enschede. Weet hoe hij moet feesten echter niet altijd wanneer. In de kroeg nog minder te verstaan dan in het water. Slaapt het liefst bij z’n vriendin als ze niet thuis is. Kan zeer goed dreigen, echter moet nog heel veel oefenen met afronden.

Christiaan Neeb

De ballenknijper krijgt dankzij hem een hele nieuwe betekenis. Deze linkshander heeft aan één bal niet genoeg. Zijn befaamde schoten gaan vaak in een lopje over het doel. Daarnaast ook nog aanvoerder van dit zooitje ongeregelde heren. Maar toch altijd wel zeer enthousiast in al zijn acties, soms wel iets te veel.

Thijs Wonnink

Na jarenlange training is hij dan eindelijk goed genoeg voor de Elite. Fungeert nu in de CERN van ons team na een trainingskamp in Geneve. Weet op de training meestal wel raak te schieten. Scoort alleen wanneer de bal wordt geblokt door de verdediging. Hopen dat hij binnenkort ook op eigen kracht het doel kan vinden.

Jesse Vink

Overgekomen uit het hoge noorden. Echter heeft hij zijn Friese karakter nog steeds niet erkend, al heeft hij wel dezelfde koppigheid. Staat in de topscoorders lijst van het totaalaantal gemiste schoten, en ook bij de het lijstje aantal gescoorde doelpunten. Neemt zelden de strafworpen van het team, net zoals zijn verantwoordelijkheid. Verder is hij de stuiterbal van het team en heeft daarnaast last van Esmeaids.

Coach – Mathijs Brandhorst

Aangenomen om ons naar degradatie te leiden, is aardig op weg. De ene coach met kapotte knieën ingeruild voor een nieuwe coach met kapotte knieën. Na 10 jaar lidmaatschap dan eindelijk besloten om de polo tak te komen versterken. Is de bedenker en enig spreker van steenkolen twengels. En mocht een wedstrijd escaleren dan heeft hij altijd nog zijn Colt bij zich, toch zeker plek voor 2 poloërs.

Bonus: Jorrit Westra

Op één training geweest, één wedstrijd meegedaan dus één eervolle vermelding.